انواع نرم افزارهای حسابداری
انواع نرم افزار حسابداری : انتخاب یکی از انواع نرم افزار حسابداری بهتر است متناسب با نیازهای هر کسبوکار باشد. در هر حرفهای از کوچک و بزرگ، برای ثبت هزینه و درآمد و دریافت گزارشات متنوع، نیاز به انواع خاصی از نرم افزارهای حسابداری وجود دارد.
بنابراین با توجه به ویژگیها و گسترهی یک کسبوکار میتوان در بین نرم افزارهای حسابداری دست به انتخاب زد. شناخت تنوع نرمافزارها میتواند در تصمیمگیری درست ما تاثیرگذار باشد. در این مقاله ابتدا تعریفی کوتاه از وظایف مشترک انواع نرم افزارهای حسابداری ارائه و سپس به تعدادی از نمونهها اشاره میکنیم.
تعریف نرم افزار حسابداری و انواع آن
نرم افزار حسابداری، یک برنامه کامپیوتری است که شخص حسابدار با استفاده از آن کار خود را با دقت و سرعت بیشتر دنبال میکند. ارائه گزارشات متنوع برنامه میتواند در تحلیلهای درست و قابل اعتماد برای تصمیمگیریها و برنامهریزیهای آینده کمککننده باشد.
نرم افزارهای مالی حسابداری موجود در بازار انواع مختلفی دارند که در ادامه به آنها می پردازیم:
۱- نرم افزار حسابداری رایگان: نرم افزارهای رایگان موجود در فضای اینترنت شاید برای بسیاری از کسبوکارهای کوچک مناسب باشند. اما این دسته از نرم افزارها محدود طراحی شدهاند یا ممکن است برای دسترسی به بخشهای دیگر این دسته از نرم افزارها نیاز به پرداخت هزینه باشد. اما حسن استفاده از این نرم افزارها امکان آشنایی با فضای دلخواه و قابلیتهای مورد نیاز است. از آنجا که ممکن است بعضی از شرکتها نسخهای از نرم افزار خود را به صورت رایگان در اختیار شما قرار دهند، میتوانید بیشتر نسبت به قابلیتهای دلخواهتان در برنامهای که قصد تهیه کردن آن را دارید، اطمینان حاصل کنید.
شرکت نرم افزاری سیناپردازش نسخهی رایگانی از نرم افزار حسابداری آسان برای کاربران تهیه کرده است تا ضمن استفاده از آن هرچه بیشتر با فضا و قابلیتهای برنامهی اصلی آشنا بشوند.
۲- نرم افزار حسابداری با کاربری آسان: این دسته از نرم افزارها برای کاربرانی که با دانش حسابداری به صورت تخصصی آشنایی ندارند طراحی شده است. تمامی قابلیتهای دلخواه کسبوکارهای کوچک و بزرگ در این دسته از برنامهها وجود دارد اما به شیوهای برنامهنویسی شده تا برای کاربران آسان باشد.
در نرم افزار حسابداری آسان سیناپردازش محیط کار بسیار ساده و آسان طراحی شده است و نیازی به آشنایی با اطلاعات حسابداری نیست. در این برنامه امکان تعریف حساب های بانکی، صندوق، هزینه و درآمد در فرم های جداگانه و بسیار ساده وجود دارد. ثبت اسناد و اطلاعات مربوط به واریز و برداشت، صدور و دریافت چک و سند آزاد در فرم های جداگانه فراهم شده است. و در نهایت امکان گزارش گیری در تمامی بخشهای برنامه وجود دارد.
۳- نرم افزار حسابداری محض: در این دسته از نرم افزارها حسابداران حرفهای شرکتها، مراکز تولیدی، شرکتهای بازرگانی و غیره میتوانند از تمامی امکانات مورد نیاز برای مدیریت هرچه بهتر امور مالی خود استفاده کنند.
در نرم افزار حسابداری محض شرکت سیناپردازش تمامی قابلیتهای دلخواه حسابداری تعریف شده است. قابلیتهایی از قبیل انبارداری، رسیدگی به امور خرید و فروش، تعریف کدهای حسابداری در گروههای دلخواه، تنظیم گزارشات پیشرفته در تمامی بخشها، مرتبسازی گزارشات بر اساس یک یا چند فیلد، امکان تعریف شرکت و سال مالی به تعداد دلخواه، صدور فاکتور، چاپ چک، ثبت اسناد مالی و حسابهای بانکی، یادآوری موعد پرداخت چکها و سایر سررسیدها و سایر کارکردهای مورد نیاز، تعریف شده است.
مزایای استفاده از نرم افزارهای حسابداری
از مزایای نرم افزارهای حسابداری می توان به ساده سازی سیستم، صرفه جویی در هزینه ها، بهره وری، پیش بینی دقیق اشاره کرد که در ادامه هر یک را به اختصار توضیح می دهیم.
۱- ساده سازی سیستم: ساده و قابل فهم بودن سیستم حسابداری علاوه بر کمکی که به حسابداران میکند به اشخاصی که از علم حسابداری دانش زیادی ندارند هم کمک می کند که با همان دانش اندک طبق قوانین به ثبت رویدادهای مالی خود و موسسه خود بپردازند.
۲- صرفه جویی در هزینه ها: با افزایش سرعت و کارایی بالای نرم افزارهای حسابداری، صرفه جویی در وقت و هزینه هم حاصل میشود. بنابراین چند شخص در موسسه با استفاده از یک برنامه حسابداری میتوانند رویدادهای مالی آن موسسه را ثبت و ضبط کنند.
۳-بهرهوری: در سیستم حسابداری حسابدار با صرف زمان اندک با دقت و سرعت بیشتری میتواند به ثبت اطلاعات پرداخته و بهرهوری کلی سازمان یا شرکت را بالا ببرد.
۴- پیش بینی دقیق: دراین قسمت به علت تعریف و ثبت و ضبط تمامی رویدادهای مالی شخص یا حسابدار با تهیه یک گزارش میتواند پیش بینی کند برای مثال در یک ماه و یا چند سال آینده چقدر سود و زیان خواهد داشت.
یک نرم افزار حسابداری خوب باید دارای چه امکاناتی باشد:
۱- ویژگی بصری مناسب
۲- سازگاربودن برنامه با کسب و کار
۳- به روز بودن برنامه
۴- ارائه خدمات شرکت به مشتریان (پشتیبانی برنامه)
۵- قیمت برنامه با میزان کارایی برنامه یکسان باشند.
۶- سادگی و در عین حال مورد پسند واقع شدن برنامه توسط کاربر
۷- تعریف کدهای حسابداری، تنظیم گزارشات پیشرفته، مرتبسازی گزارشات بر اساس یک یا چند فیلد، امکان تعریف شرکت و سال مالی به تعداد دلخواه
۸- انبارداری، حساب درآمد و هزینه، صدور انواع فاکتور، ثبت و چاپ چک، ثبت و رسیدگی اسناد مالی و بانکی، رسیدگی به حسابهای بانکی، یادآوری موعد پرداخت چکها و سایر سررسیدها و غیره.
خوشحال می شویم نظرات خود را با ما در میان بگذارید.