تعریف گروه کدها در نرم افزار حسابداری
تعریف گروه کدها در نرم افزار حسابداری: در کدینگ حسابداری دسته بندی هایی برای حساب ها مشخص می شود که دارای سطوح مختلف و کدهای متنوعی هستند و مشخص می کنند که سرشاخه و زیر شاخه ها کدامند که به این دسته بندی ها اصطلاحا تعریف گروه کدها گفته میشود. برای اینکار می بایست پس از ورود به نرم افزار برروی تعریف گروه کدها در منوی اسناد کلیک کرد.
در پنجره باز شده ابتدا می بایست برروی دکمه جدید کلیک کرد.
سپس عنوان مورد نظر خود برای گروه کدهارا وارد و سپس با کلیک برروی دکمه ثبت، گروه کدها ایجاد می گردد.
پس از ایجاد گروه مورد نظر می توان با کلیک برروی عنوان گروه ایجاد شده زیرگروه های آن را از لیست موجود در نرم افزار تعریف کرد.
کدینگ حسابداری:
در کدینگ نرم افزار حسابداری دسته بندی هایی برای حساب ها مشخص می شود که دارای سطوح مختلف و کدهای متنوعی هستند و مشخص می کنند که سرشاخه و زیر شاخه ها کدامند که به این دسته بندی ها اصطلاحا تعریف گروه کدها گفته می شود.
در کدینگ حسابداری دسته بندی هایی برای حساب ها مشخص می شود که دارای سطوح مختلف و کدهای متنوعی هستند و مشخص می کنند که سرشاخه و زیر شاخه ها کدامند. این دسته بندی ها، شاخه بندی کردن و کدگذاری حساب هادر نرم افزار حسابداری شرکتی کدینگ حسابداری نامیده می شود. کدینگ در لفظ به معنای شماره گذاری است و ترکیب آن با حسابداری این معنا را می دهد که حساب ها در حسابداری را کدگذاری کنیم.
کدینگ حسابداری در حسابداری هر کسب و کاری نیاز است و با اهداف زیر انجام می شود.
لزوم کدینگ حسابداری دلخواه
- کدینگ حسابداری برای استاندارد شدن عملیات های مالی و یکپارچه سازی آن بر اساس یک الگوی مشخص انجام می شود.
- کدینگ حسابداری باعث می شود تا سرعت و دقت در عملیات مالی بیشتر شده و خطای انسانی کاهش یابد.
- کدینگ حسابداری گزارشگیری را برای حسابداران راحت تر می کند.
در نرم افزار حسابداری فروشگاهی سیستم کدینگ حسابداری سبب سرعت در امور حسابرسی شرکت میشود. این کدها به صورتی تعیین می شوند که در آن ها اقلام کالاها و خدماتی که قابلیت نقدشوندگی سریع دارند، در راس کدها قرار گیرند. همچنین با سخت و پیچیده شدن فرآیند نقد شوندگی، کددهی پیچیده تر می شود.
کدینگ حسابداری، به فرآیند دسته بندی و مرتبسازی موضوعات و عنوانهای مربوط به فعالیتهای حسابداری یک شرکت یا سازمان شناخته می شود.
سیستم کدینگ حسابداری امکان دسته بندی و مرتب سازی عملیات مالی را طبق موارد مختلفی مانند نوع و سطح فعالیت سازمان برای حسابداران فراهم می آورد.
بعضی اوقات به دلیل زیاد بودن تعداد حساب ها، رویدادهای مالی شرکت به بخش های جزئی تر تقسیم می شوند؛ تا به وسیله آن ساختار دسته بندی حساب ها و رویدادهای مالی شبیه به هرم یا درخت باشد.
دسته بندی حساب ها در حسابداری:
در این نوع ساختار، هر شاخه از درخت یک سرگروه دارد و در بخشهای بعدی آن یک حساب کل، حساب های معین و حساب های تفصیلی به ترتیب قرار می گیرند.
لذا در سیستم کدینگ حسابداری شرکتی، علاوه بر مشخص شدن سرفصل های اصلی و فرعی فعالیت ها و موضوعات مرتبط، قادریم ارتباط بین آن ها را به دست بیاوریم و آن ها را برای ذینفعان و کسانی که می توانند به اطلاعات دسترسی داشته باشند توضیح دهیم.
برای انجام این کار اول سرگروه حساب ها تعیین می گردد. سرگروه حساب ها همان حساب های اصلی هستند که براساس آن ها دسته بندی های کلی شکل می گیرد و شکل کلی حساب ها نشان داده می شوند.
حساب کل، شامل حساب هایی هستند که برای اداره دارایی و سازمان امور مالیاتی اهمیت زیادی دارند و نتیجه عملکرد آن ها باید به این سازمان ها ارائه گردد.
دسته سوم که حساب های معین هستند، به منظور گزارش دادن و تصمیم گیری مفید هستند. دسته چهارم نیز مربوط به حساب های تفصیلی است که برای هر سازمان به طور مخصوص تعریف می شوند.
در سیستم کد گذاری وقتی که حساب تفصیلی به حساب معین متصل باشند، به آن حساب استاندارد و در غیر این صورت به آن حساب شناور می گویند.