طراحی وب اپلیکیشن
وب اپلیکیشن برنامه کاربردیای است که با سرور اینترنت قابل دسترسی است. بر خلاف نرمافزارهای کامپیوتری که بر سیستم عامل کامپیوتر متکی هستند، وب اپلیکیشنها با مرورگرها و تکنولوژی وب سر و کار دارند.
قابلیتهای وب اپلیکشن به دلیل تنوع موجود، بسیار گسترده است. بسیاری از خدمات از جمله سفارش غذا یا رزرو هتل برای تعطیلات همگی میتواند در قالب وب اپلیکیشن امکانپذیر باشد. زمانی که مشتریان لیستی از کالاهای مورد نیاز تهیه کرده و سفارش میدهند یا زمانی که کارمندان در بستر اینترنت با یکدیگر تعامل میکنند و پوشهها را ویرایش کرده یا اطلاعات را به اشتراک میگذارند نیز به نوعی از وب اپلیکشنها استفاده میکنند. مورد آخر خصوصا در دوران کنونی که دورکاری اهمیت پیدا کرده است، اهمیت زیادی دارد.
میلیونها کاربر از اینترنت به عنوان یک راه ارتباطی مؤثر و به صرفه استفاده میکنند. با استفاده از فضای اینترنت امکان تبادل اطلاعات با مشتریان امکانپذیر شده و مبادله پول به صورتی ایمن محقق میشود. با همهی اینها تا زمانی این ارتباط دوسویه بین مرورگرها و کاربران به صورت کارآمد محقق میشود که امکان ثبت و ضبط تمام دادههای مورد نیاز وجود داشته باشد و با پردازش دقیق دادهها امکان نمایش دادن آنها برای کاربران میسر باشد.
به همین منظور برای طراحی وب اپلیکشنها از ترکیبی از اسکریپتهای مربوط به سرور وب (PHP و ASP) برای ذخیره و قابلیت بازیابی دادهها و از اسکریپتهایی از قبیل جاوا و HTML برای نمایش اطلاعات برای کاربران استفاده میشود. ترکیب این دو دسته اسکریپت امکان پر کردن فرمها به صورتی آنلاین و نقل و انتقال پول و عملیات بانکی، سفارش سبد خرید، دنبال کردن مزایده به صورت آنلاین و غیره را فراهم میآورد.
دسترسی به ایکون در صفحه اصلی
بدون نیاز به نصب
به روز رسانی آسان
خدمات آفلاین
تفاوت وب اپلیکشن و موبایل اپلیکشن
برخلاف تصور رایج وب اپلیشکن و موبایل اپلیکشنها یکسان نیستند. وب اپلیکشنها در بستر مرورگرهای اینترنت قابل دسترسی هستند و امکان دسترسی به آنها با هر وسیلهای ممکن است. این در حالی است که موبایل اپلیکشنها در یک پلتفرم خاص مانند اندروید یا ios طراحی شدهاند و با نصب ممکن است به برخی قابلیتهای موبایل مثل GPS یا دوربین دسترسی داشته باشند. نمونههای رایج موبایل اپلیکشن اینستاگرام، گوگل مپ، تلگرام، واتساپ و غیره هستند.
نکتهی جالب اینجاست که تعداد زیادی از این اپلیکشنها به صورت وب اپلیکیشن نیز طراحی شدهاند. یعنی به دلیل شرایط بهتر وب اپلیکیشنها از جهت قابلیت دسترسی آسان و یا هزینه پایین و عدم نیاز به نصب و اجرا، نسخهی وب اپلیکشن نیز دارند. برای مثال اینستاگرام و یا اپلیکشن طاقچه در فضای وب اپلیکیشن نیز قابل دسترسی است.
تفاوت دیگر این دو در این است که همانطور که گفته شد وب اپلیکیشنها نیاز به اینترنت دارند اما بعضی از اپلیکیشنها به صورت آفلاین نیز اجرا میشوند.
خوشحال می شویم نظرات خود را با ما در میان بگذارید.