مغایرت گیری با نرم افزار چاپ چک

صفحه اصلی » مقالات » مغایرت گیری با نرم افزار چاپ چک

مغایرت گیری با نرم افزار چاپ چک

راهنمای مطالعه

مغایرت گیری با نرم افزار چاپ چک

شفافیت در امور مالی و حساب‌وکتاب یک کسب‌وکار باعث می‌شود مسیر مالی روشن بوده، راه را برای تصمیم‌گیری‌ها و سرمایه‌گذاری‌های آینده باز می‌گذارد، فرصت تقلب یا سوءاستفاده را از متخلفان می‌گیرد و از بروز مشکلات مالیاتی جلوگیری می‌کند. یکی از ابزارهای کنترل امور مالی، مغایرت گیری است.

مغایرت گیری، درواقع مقایسه اسناد حسابداری ثبت‌شده با صورتحساب بانکی و بررسی تفاوت‌های آن‌هاست که به دلایل مختلف چنین مغایرت‌هایی ایجاد می‌شود. بروز آن مشکلی نیست اما مهم این است که به‌موقع شناسایی و اصلاح شوند. مغایرت گیری که از وظایف خطیر حسابداران محسوب می‌شود را می‌توان به‌کمک نرم افزار چاپ چک انجام داد.

دلایل ایجاد مغایرت

شما در فرایند حسابرسی مالیاتی، ملزم به ارائه ترازنامه مالی یا بیلان مالی هستید و حسابدارها و مسئولان مالی معمولا پیش از ارائه ترازنامه اصلی، ترازنامه آزمایشی تهیه می‌کنند تا از صحت اطلاعات مطمئن شوند و این جایی است که مغایرت گیری وارد میدان می‌شود. اینکه میان حساب بانکی و مانده دفاتر شرکت اختلافی وجود داشته باشد، امری طبیعی است و دلایل مختلفی مسبب این اتفاق هستند:

مغایرت گیری بانکی

    • مبلغی بدون اطلاع به حساب شرکت واریز شده باشد، در نتیجه در اسناد ثبت نشود.
    • واریز وجه نقد در ساعات پایانی اداری انجام شود که در صورتحساب بانکی نیامده است.
    • بانک بدون اعلام به شرکت، مبلغی را بابت کارمزد از حساب برداشت کرده باشد.
    • چک مشتری به‌دلیل موجودی ناکافی برگشت بخورد.
    • چک وصول‌نشده‌ای پیش از دریافت صورت بانکی وجود داشته باشد.
    • حسابدار یا مسئول مربوطه در ثبت مبلغ واریز یا برداشت اشتباه کرده باشد.

پس در بررسی و مقایسه حساب بانکی و دفاتر حسابداری شرکت، اگر حساب‌های بانکی تراز نبوده و در مانده‌حساب اختلافی با اسناد وجود داشته باشد، باید با مغایرت گیری مشکل را برطرف کرد.

حسابداران معمولا این کار را به‌صورت دستی و کاغذی انجام می‌دادند اما امروزه به لطف وجود نرم‌افزارهای اتوماسیون مالی، می‌توان با کاهش خطای انسانی و سرعت و دقت بیشتر، به‌راحتی مغایرت گیری کرد. بهتر است که با توجه به مقیاس کسب‌وکار و نوع فعالیت و تعدد مراودات مالی، مغایرت گیری به‌صورت روزانه، هفتگی یا نهایتا ماهانه انجام شود.

امکان مغایرت گیری معمولا در نرم افزار حسابداری وجود دارد اما سیناپردازش، این قابلیت را در نرم افزار چاپ چک خود نیز فراهم کرده است.

انواع روش‌های مغایرت گیری

در مغایرت گیری باید ستون بدهکار دفاتر شرکت را با ستون بستانکار صورتحساب بانکی و ستون بستانکار دفاتر شرکت را با ستون بدهکار صورتحساب بانکی مقایسه و مقابله کرد. این کار معمولا به ۳ روش انجام می‌شود که مبنای متفاوتی دارند:

    1. مبنا قراردادن مانده بانک
    2. مبنا قراردادن مانده دفاتر شرکت
    3. مبنا قراردادن مانده واقعی

مراحل مغایرت گیری

برای مغایرت گیری باید ابتدا تمامی اقلام ثبت‌شده در صورتحساب بانکی و دفاتر شرکت را به‌دقت بررسی کنید. در صورتی که اقلام باز وجود داشته باشند، در این مرحله مشخص می‌شوند. اقلام باز، درواقع اقلامی هستند که یکی از طرفین، شرکت یا بانک، آن را ثبت و دیگری تا تاریخی معین، اقلام را ثبت نکرده باشد و انواع مختلفی دارند:

    • اقلام باز بدهکار دفاتر شرکت: اقلامی که در ستون بدهکار شرکت ثبت ولی در ستون بستانکار صورتحساب بانکی آورده نشده است که وجوه بین‌راهی از این دسته‌اند. اقلام باز بدهکار دفاتر به مانده صورتحساب بانکی اضافه می‌شود.
    • اقلام باز بستانکار دفاتر شرکت: اقلامی که در ستون بستانکار شرکت ثبت اما در ستون بدهکار صورتحساب بانکی نیامده است، مانند چک‌های صادره که وصول نشده‌اند که به آن‌ها چک معوق گفته می‌شود. این اقلام از مانده صورتحساب بانکی کسر می‌شوند.
    • اقلام باز بدهکار صورتحساب بانکی: اقلامی که در ستون بدهکار صورتحساب بانکی ثبت شده ولی در ستون بستانکار دفاتر شرکت به آن‌ها اشاره‌ای نشده است. هزینه‌های بانکی را می‌توان در این دسته قرار داد. این اقلام از مانده دفاتر شرکت کسر می‌شوند.
    • اقلام باز بستانکار صورتحساب بانکی: اقلامی که در ستون بستانکار صورتحساب بانکی آمده اما در ستون بدهکار دفاتر شرکت موجود نیستند، مانند واریزی‌های بدون اطلاع. این اقلام به مانده دفاتر شرکت اضافه می‌شوند.

پس از بررسی تمام این موارد، حالا باید به‌دنبال اقلامی باشید که شرکت یا بانک در ثبت آن‌ها اشتباه کرده است و باید اصلاح شوند. در نتیجه باید مانده واقعی در هر دو صورتحساب بانکی و دفاتر شرکت با هم برابر شوند. در مغایرت گیری هر آنچه به‌عنوان اقلامی که در دفاتر شرکت ثبت نشده‌اند، مشخص شود، باید حسابدار تمامی آن‌ها را به دفاتر اضافه کند.

مغایرت گیری با نرم افزار

شرکت سیناپردازش برای راحت‌کردن مدیریت مالی کسب‌وکارها، قابلیت مغایرت گیری را در نرم افزار چاپ چک خود فراهم کرده است. شما با استفاده از نسخه‌های اداری، سازمانی و خزانه داری این نرم‌افزار می‌توانید از حساب‌های بانکی یا مشتری مشخصی، به‌صورت دستی، مغایرت گیری کنید. برای این کار کافیست از منوی سمت راست، گزینه حساب‌های بانکی و بعد حساب موردنظر را انتخاب کنید.

مغایرت گیری 1

گردش حساب را با دوبار کلیک‌کردن بر روی آن بررسی می‌کنید. سپس در پنجره بازشده، بازه زمانی مدنظر را تعیین کرده و بر روی مغایرت گیری کلیک می‌کنید.

مغایرت گیری 2

در صفحه بازشده دو بخش دیده می‌شود که با حذف ردیف اقلام مشترک از بالا به بخش پایین منتقل می‌شوند و شما می‌توانید از سایر اقلام گزارش تهیه کنید.

مغایرت گیری 3

این کار دقیقا برای مشتریان (منوی سمت راست) نیز قابل‌اجراست.

می‌توانید فیلم آموزشی مغایرت گیری با نرم افزار چاپ چک سیناپردازش را در اینجا مشاهده کنید.

این نرم افزار چاپ چک، علاوه‌بر مغایرت گیری، امکانات بسیاری دارد که در نسخه‌های متفاوتی ارائه شده‌اند و عبارتند از:

    • ثبت، صدور و چاپ چک بدون محدودیت
    • امکان چاپ انواع فرم‌های بانکی پایا و ساتنا، سفته و برات
    • چاپ رسید و دستور پرداخت و تائیدیه
    • امکان چاپ بارکد بر روی چک یا رسید
    • امکان گزارش‌گیری از چک‌های صادره و دریافتی
    • آگاهی از موجودی حساب‌ها در هنگام صدور چک
    • صدور سندهای دریافت و پرداخت
    • امکان راس گیری از چک
    • اسکن چک‌های صادره و دریافتی و ذخیره خودکار آن‌ها
    • امکان یادآوری چک

اصلاح مغایرت

اصلاحات گفته‌شده برای رفع مغایرت میان صورتحساب بانکی و دفاتر شرکت باید انجام شود. اگر مغایرت به‌دلیل سپرده‌های بین‌راهی باشد، نیازی به اطلاع‌دادن نیست و ظرف چند روز به حساب شما واریز می‌شود ما اگر مبالغی به‌اشتباه واریز یا برداشت شده باشند، باید به بانک نامه کتبی ارسال کرد تا مشکل برطرف شود. اگر چک معوق داشته باشید، با مراجعه مشتری و وصول، از حساب کسر خواهد شد.

0 پاسخ

خوشحال می شویم نظرات خود را با ما در میان بگذارید.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

13 + شش =