فهرست
جستجو در سایت
ورود به صفحه فروشگاه
نرم‌افزارهای مالی
نرم‌افزارهای اداری
نرم‌افزارهای اصناف

سیناپردازش برای تمام نرم‌افزارهای مالی، اداری و اصناف و همچنین اپلیکیشن و وب اپلیکیشن به سفارش شما، طراحی اختصاصی انجام می‌دهد.

ورود به صفحه آموزش
نرم‌افزارهای مالی
نرم‌افزارهای اداری
نرم‌افزارهای اصناف
دانلود
پشتیبانی
سامانه پیامکی

میزان گردش مالی بانکی مجاز چقدر است؟

میزان گردش مالی مجاز بانکی
راهنمای مطالعه

میزان گردش مالی بانکی مجاز چقدر است؟

میزان گردش مالی بانکی مجاز چقدر است؟

بخش‌نامه بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران درباره میزان گردش مالی مجاز برای افراد غیرشاغل، هم از جهت مبارزه با پول‌شویی و هم فعالان اقتصادی پنهانی که از پرداخت مالیات طفره می‌روند، اهمیت دارد.

اگر جزو شاغلان یا افراد حقوقی فعال هستید، محدودیتی برای گردش مالی در حساب‌هایتان نخواهید داشت.

اما اگر وضعیت اشتغال خود را در فرم‌های اطلاعاتی بانک یا پایگاه‌های اطلاعات هویتی بیکار اعلام کرده‌اید، یا در ۵ سال گذشته هیچ‌گونه فعالیت اقتصادی نداشته‌اید و غیرفعال مالیاتی محسوب می‌شوید، با محدودیت‌هایی مواجه خواهید بود. این محدودیت‌ها در واقع سقف مشخص‌شده‌ بانک مرکزی برای گردش مالی افراد بیکار یا غیرفعال حقوقی است.

چه کسانی بیکار به حساب می‌آیند؟

اول از همه باید بدانید از نگاه شبکه بانکی و پایگاه‌های اطلاعات هویتی افراد به چه کسانی بیکار گفته می‌شود، چون بین بیکار مدنظر آن‌ها و بیکار مطلق فرق وجود دارد. این افراد از نظر سیستم بانکی بیکار محسوب می‌شوند:

بازنشسته: تمام افرادی که به خاطر به‌پایان‌رسیدن دوران خدمت یا از کارافتادگی از صندوق‌های بازنشستگی کشوری و تامین اجتماعی حقوق بازنشستگی دریافت می‌کنند.

مستمری‌بگیر: همه افرادی که حقوق مستمری همسر یا پدرشان را از ارگان‌های دولتی یا تامین اجتماعی می‌گیرند. همین‌طور کسانی که از بهزیستی یا کمیته امداد امام‌خمینی کمک‌هزینه دریافت می‌کنند هم مستمری‌بگیر به حساب می‌آیند.

بیکار: افراد فاقد شغل، دانش‌آموزان، دانشجویان، بانوان خانه‌دار و کسانی که بیمه بیکاری می‌گیرند، جزو دسته بیکاران محسوب می‌شوند.

گردش مالی مجاز چقدر است؟

بخشنامه بانک مرکزی برای هر کدام از افراد بیکار، بازنشسته، مستمری‌بگیر و غیرفعال مالیاتی سطح فعالیت مجازی مشخص کرده که اجازه دارند تا این سقف در طول یک‌سال گردش مالی در حساب‌های بانکی خود داشته باشند.

گردش مالی مجاز

اگر بیشتر از سقف گردش مالی تراکنش داشتیم چه می‌شود؟

اگر گردش مالی سالانه به هر دلیل، از جمله:

درآمدهای غیرشغلی مستمر مثل اجاره ملک یا سود سپرده بانکی و …

بیشتر از حد مجاز باشد، موسسه اعتباری (بانک) سندی را برای هر مورد از این درآمدهای غیرشغلی مستمر در همان سال شمسی و به اسم شخص درخواست می‌کند که پس از تایید به بانک مرکزی ارائه می‌شود.

اگر سطح فعالیت تفاوت فاحشی داشته باشد، به‌صورت محرمانه و بدون اطلاع شخص، گزارش آن به واحد مبارزه با پول‌شویی موسسه اعتباری داده می‌شود و در نهایت موسسه مالی «گزارش معاملات و عملیات مشکوک» را به مرکز ارسال می‌کند.

خلاصه اینکه یا دلیلی برای افزایش این سقف دارید که مستند به بانک ارائه شده یا حساب‌تان با کرام‌الکاتبین است! کارتان به اداره مبارزه با پولشویی یا اداره مالیات کشیده می‌شود!

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

www.iribnews.ir

دیدگاه‌ خود را بنویسید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه‌ خود را بنویسید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *