چه فاکتوری مورد تایید دارایی است؟
چه فاکتوری مورد تایید دارایی است؟ مشخصات فاکتور مورد تایید دارایی (مالیاتی ، دارایی ، صورتحساب فروش کالا و خدمات) به شرح زیر است:
نوع کاغذ
نوع کاغذ به انتخاب اشخاص حقیقی و حقوقی میتواند کاغذ تحریر ۸۰ گرمی اندونزی به منظور استفاده در پرینتر و یا کاغذ تحریر ۶۰ گرمی جهت نوشتن دستی و استفاده از کاربن و نیز کاغذ کاربن لس (خود کپی، کاربن دار، بدون کاربن، NCR) باشد.
فاکتور صندوق فروشگاهی طلا و جواهر (زرغزال)
تعداد هر نسخه از برگه های فاکتور
تعداد نسخه به انتخاب شرکت ها می تواند ۲ یا ۳ برگی باشد (در صورتی که از نرم افزار چاپ فاکتور غزال استفاده میکنید میتوانید تنها یک برگ فاکتور با شماره سریال قرمز داشته باشید.)
اندازه کاغذ
و همچنین در مورد سایز کاغذ عموما انتخاب اشخاص حقیقی و حقوقی سایز A4 است ولی انتخاب سایز A5 نیز مانعی ندارد.
مهمترین شاخصه فاکتور رسمی
مهم ترین شاخصه چاپ فاکتور رسمی (مالیاتی، دارایی، صورتحساب فروش کالا و خدمات)، نوع چاپ شماره سریال آن است که لازم است به روش چاپ افست یا ملخی به رنگ قرمز و کمی برجسته باشد. تا به راحتی قابل تشخیص برای ممیز دارایی باشد. این شاخصه کاملا با چاپ دیجیتال و شماره زنی دستی متمایز است.
مروری بر ماده ۱۴۷ قانون مالیاتهای مستقیم
از آنجایی که واحدهای تجاری صورتحساب فروش کالا و خدمات و یا ارائه خدمات دریافتی از دیگر واحدهای تجاری را در حسابهای هزینه و یا دارایی ثبت میکنند جهت تعیین قابل پذیرش بودن وجوه پرداختی به عنوان هزینه، پیشنهاد میشود ماده ۱۴۷ قانون مالیتهای مستقیم و ماده ۱۴۸ همان قانون را مطالعه کنید.
طبق ماده ۱۴۷ قانون مالیتهای مستقیم:
هزینههای قابل قبول برای تشخیص درآمد مشمول مالیات به شرحی که ضمن مقررات این قانون مقرر میشود عبارت است از:
هزینههایی که در حدود متعارف متکی به مدارک بوده و منحصراً مربوط به تحصیل درآمد مؤسسه در دوره مالی مربوط بارعایت حد نصابهای مقرر باشد.
در مواردی که هزینهای در این قانون پیشبینی نشده یا بیش از نصابهای مقرر در این قانون بوده ولی پرداخت آن به موجب قانون و یا مصوبه هیأت وزیران صورتگرفته باشد قابل قبول خواهد بود.
در ماده ۱۴۸ قانون مالیاتهای مستقیم نیز به تفصیل انواع هزینههای قابل قبول از نظر کفایت مدارک و مستندات و چه از نظر عرف بیان شده است.
ممیزین وزارت دارایی نیز به استناد بندهای این ماده و بخشنامههای صادره مرتبط با آن، هزینههای واحدهای تجاری را رد و یا خواهند پذیرفت.
چه اشخاص و شرکتهایی باید فاکتور رسمی تهیه کنند؟
در رابطه با فاکتور رسمی (مالیاتی، دارایی، صورتحساب فروش کالا و خدمات) لازم به ذکر است، کلیه واحدهای تجاری مشمول نظام مالیات بر ارزش افزوده ملزم به ارائه فاکتور رسمی به خریداران خود هستند.
لذا صدور فاکتور رسمی ارتباطی به بزرگی و یا کوچکی واحد تجاری ندارد و هر خریدار میتواند در قبال وجوه پرداختی خود درخواست صدور فاکتور رسمی کند.
اگر فروشنده از صدور فاکتور رسمی امتناع کند مشمول جرایم مربوطه خواهد بود.
با توجه به بخشنامههای مالیاتی در خصوص استفاده از دستگاه صندوق مکانیزه فروشگاهی در حال حاضر اکثر صورتحساب های صادره ویژگیهای یک صورتحساب قانونی را دارند.
البته نبود فاکتور رسمی دلیل موجهی برای عدم پذیرش هزینه نیست و ملاک پذیرش صورتحساب از سوی ممیزین مالیاتی مفاد مواد ۱۴۷و ۱۴۸ قانون مالیاتهای مستقیم است.
امکان صدور و چاپ فاکتور در فرمت دارایی و در هر نوع فرمت دلخواهی با برنامهی صدور فاکتور غزال که از جمله نرم افزارهای اتوماسیون مالی شرکت سیناپردازش است، وجود دارد.
قابلیتهایی نظیر چاپ و مدیریت فاکتور، پیش فاکتور، فاکتور خرید، تنظیم گزارش از فاکتورها، کارتکس انبار، ثبت اسناد حسابداری، ارسال پیامک، کالرآیدی و غیره در این نرم افزار در نظر گرفته شده است.
در نرم افزار صدور فاکتور غزال ضمن وجود فرمت مورد تأیید دارایی شیوههای متفاوتی برای چاپ فاکتورهای شما متناسب با کسبوکار و نیاز شما وجود دارد.
خوشحال می شویم نظرات خود را با ما در میان بگذارید.