تعریف هزینه ها در نرم افزار حسابداری آسان
تعریف هزینه ها در نرم افزار حسابداری آسان: برای ثبت هزینه در نرم افزار حسابداری آسان شرکت سینا پردازش می بایست ابتدا برروی گزینه هزینه کلیک کرد.
در پنجره باز شده می باست ابتدا اطلاعات لازم را در فیلدهای مربوطه وارد نمائیم.
بعد از وارد کردن اطلاعات کامل می بایست برای ثبت و ذخیره آن ها در نرم افزار برروی دکمه افزودن کلیک کرد. با توجه به دکمه های تعبیه شده در نرم افزار می توانید اعمال متفاوتی را برروی اطلاعات خود انجام دهید. اعمالی مانند ویرایش، چاپ، دریافت خروجی اکسل و غیره.
همچنین می توانید با کلیک برروی دکمه گردش، گردش هزینه های خود را دریافت و چاپ کنید.
هزینه، مخارجی است که یک واحد تجاری برای ایجاد درآمد انجام میدهد. واحدهای تجاری، انواع مختلفی از هزینهها را متحمل میشوند. هزینه در صورت سود و زیان گزارش میشود و از درآمد کسر میشود تا به سود یا زیان خالص برسد. با توجه به مبنای تعهدی در حسابداری، هزینهها هنگام وقوع شناسایی میشوند، نه لزوماً هنگام پرداخت.
یکی از اهداف واحد تجاری حداکثرسازی سود است. این امر با افزایش درآمدها و کنترل هزینه ها به دست میآید. کاهش هزینه ها میتواند به شرکت ها در کسب سود بیشتر کمک کند.
با این حال، اگر هزینه ها بیش از حد کاهش یابند، میتواند تأثیر نامناسبی نیز داشته باشند. به عنوان مثال، کاهش هزینه تبلیغات و بازاریابی، هزینهها را کاهش میدهد، اما همچنین توانایی شرکت را برای ارتباط با مشتریان بالقوه را کاهش میدهد.
شرکتها درآمد ها و هزینه های خود را در صورت سود و زیان گزارش میکنند. حسابداران هزینه ها را از طریق یکی از دو مبنای حسابداری ثبت میکنند: مبنای نقدی یا مبنای تعهدی. طبق مبنای نقدی، هزینه ها هنگام پرداخت ثبت میشوند. در مقابل، طبق مبنای تعهدی، هزینه ها هنگام وقوع و متحمل شدن، ثبت میشوند.
به عنوان مثال، اگر واحد تجاری لوازم اداری مصرفی خریداری کند، اگر از مبنای نقدی استفاده کند، در زمان پرداخت پول نقد، هزینه را ثبت میکند. ولی طبق مبنای تعهدی، هزینه در زمان خرید و دریافت لوازم ثبت میشود. هزینه ها عموماً بر اساس مبنای تعهدی ثبت میشوند و با استفاده از این روش اصل تطابق هزینه با درآمد رعایت میشود.
دو طبقهی اصلی هزینه در حسابداری وجود دارد:
۱- هزینه های عملیاتی: هزینه هایی که مستقیماً مربوط به فعالیت های اصلی شرکت میشوند.
- بهای تمام شده کالای فروش رفته( شامل مواد مستقیم، دستمزد مستقیم و سربار )
- هزینه بازاریابی و تبلیغات
- هزینه مشاوره
- هزینه حسابرسی و حسابداری
- هزینه های فروش،اداری و عمومی
- سایر هزینه های عملیاتی
۲- هزینه های غیر عملیاتی: هزینه هایی که مستقیماً به عملیات اصلی شرکت مربوط نمی شوند.
- هزینه های مالی
- هزینه های کاهش ارزش موجودی کالا
در شناخت درآمد و هـزینه باید دقت زیادی اعمال شود. هر جریان ورودی نقد درآمد نیست و همچنین هر جریان خروجی نقد نیز هزینه محسوب نمیشود. برای نمونه، وجه نقد ممکن است از طریق استقراض از بانک و نه کسب درآمد افزایش یافته باشد. همچنین وجه نقد پرداختی برای خرید ساختمان، در واقع تغییر شکل دارایی از نقد به ساختمان است و بیانگر هزینـه نیست.
خوشحال می شویم نظرات خود را با ما در میان بگذارید.